Du er her

Der skal folk til

Fortællinger om mennesker i Verden

 

 

I 2008 gennemførte 46 danske folkelige u-landsforeninger en fælles kampagne under overskriften 'Der skal folk til'. Målet var at synliggøre det folkelige engagement i udviklingssamarbejdet - og at rekruttere flere aktive frivillige til de mange foreninger. Kampagnen er forlængst forbi, men historierne lever - og det samme gør det frivillige engagement i foreningerne

 

Snesevis af historier...

På denne hjemmeside kan du læse snesevis af historier om kampen for en mere retfærdig verden. Historierne er fortalt af mennesker, som har valgt at gøre en personlig indsats i én af de mange frivillige foreninger, der er engageret i udviklingsarbejdet.

 

 

 

...syv forfatteres fortolkning...

Historierne har dannet inspiration til novellesamlingen 'Der skal folk til - fortællinger om mennesker i Verden', som syv af Danmarks bedste forfattere har skrevet. Bogen er trykt i 6.000 eksemplarer, som er distribueret ud over det ganske land. Bogen er desværre udsolgt og kan ikke længere leveres.

 

 

...og 30 stafetter

Som led i kampagnen sendte vi 30 stafetfigurer, skabt af kunstneren Jens Galschiøth, ud i landet. Hver modtager forpligtede sig til at gøre en konkret handling for at skabe en bedre og mere retfærdig verden, inden han eller hun sendte stafetten videre. 

  

 

 

Gå på opdagelse i de historier, som de frivillige i foreningerne har fortalt

Læs om de 30 'I DO-stafetter', som gik fra hånd til hånd og inspirererede til handling

 

 

Hvem står bag? 

Bag bogen og kampagnen 'Der skal folk til' står Projektrådgivningen i Aarhus, som siden har skiftet navn til CISU - Civilsamfund i Udvikling. CISU er en sammenslutning af flere end 250 danske foreninger, som alle er engagerede i udviklingsarbejdet. Enten som deres hovedformål eller som en del af deres arbejde. CISUs arbejde er støttet af Udenrigsministeriet.

 

Læs mere om CISU

 

Det gør en forskel

Shafin er en klog og glad dreng på 12 år. Han går i 6 klasse. Ved første øjekast ser han ud som de andre drenge, men så opdager man at Shafin kun har et ben. Historien om Shafin fra Garissa er et billede på, hvordan en skole blev redningen på et ellers fortabt liv.

 

Læs historien